T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şahinbey Belediyesi Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Etiket Sonuçları: e-twinning

May

Okulumuz kapsaminda 9. Siniflarin İngilizce yazma becerilerini gelistirmek adına yürütülen "Be My Pen Pal!" isimli projemiz sona eriyor. Projemiz 2022/Eylül ayinda başladı ve dokuz ay boyunca devam etti. Öğrencilerimiz Hirvatistan'da bulunan mektup arkadaşlarına belirlenen temalar kapsamında mektup yazdılar. Öğrencilerimiz, her ay bir mektup gönderip bir mektup aldilar. Eğlenceli geçen süreci tamamlamanin haklı gururu içindeyiz. Son mektuplarımiz yazılmaya başlandı. Emeği geçen öğrencilerimize, İngilizce öğretmenimiz Yasemin Munis'e ve Hirvatistan'daki ilgili öğretmenimize, Vlatka Svec'e, teşekkür ederiz.

May

2022-2023 eTwinning okulları belli oldu. Gerekli şartları sağladığımız için Ulusal Destek Servisi tarafından aldığımız davet üzerine okulumuz İngilizce Öğretmeni Yasemin MUNİS tarafından başvurumuz yapıldı. Başvurumuz kabul edildi. Türkiye'deki ve Avrupa'daki sayili okullardanız. Avrupa düzeyinde e-Twinning için rol modeller olarak taninan ve faaliyetin gelecekteki gelişimi için ilham kaynağı olacak öncü okullardanız. Gaziantep'e ve okulumuza hayirli olmasi temennisiyle.

Ock

Genel İlerleme Bilgilendirme

Ock

Hangi WEB 2.0 Araçlarını Kullandık?

Ock

eTwinning Yolculuğuna  Nereden Başlamalıyım ?

Ock

e-Safety Dökümanlara üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ock

e-Güvenlik (e-Safety) POLİTİKASI

Şahinbey Belediyesi Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

 

e-Güvenlik  (e-Safety) POLİTİKASI

ve

AMAÇLARI

            Milli eğitim bakanlığı destek hizmetleri genel müdürlüğünün 2018/10 nolu "Okullarda Güvenlik Önlemleri Alınması" konulu genelge doğrultusunda Şahinbey Belediyesi Mehmet Emin ER KAIHL olarak; güvenlik politikası dosyası hazırlandı. Okulda can güvenliği,internet güvenliği, kişisel güvenlik temaları baz alınarak okul politikası belirlendi. Okul güvenlik politikası, 2015/2018 stratejik planın gereği olarak değerlendirilip gerekli tüm e-güvenlik tedbirleri alınır.

 

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte her okulun Okul Güvenlik Politikasının olması kaçınılmaz olmuştur. Çünkü paydaşlar günümüzde okul binasından çok çeşitli şekillerde internete erişebilirler. Günlük hayatımızın bir parçası olarak hepimiz dijital teknolojilerle yaşıyoruz. Çocuklarımızın dijital teknolojiler aracılığıyla mevcut olan fırsatları en iyi nasıl kullanacaklarını bilmelerini sağlamak için, artık bunları nasıl kullanacaklarını bilmek ve anlamak gerekiyor. Bunun mümkün olan en güvenli şekilde ve en güvenli ortamda yapılmasını sağlamak için, öğrencilerimizin evde, okulda veya dışarıda ya da arkadaşlarıyla ya da yalnız olduğu zaman, dikkatini çeken açık ve özlü bir Güvenli İnternet Okul Politikasına sahip bir okuluz.

Ock

Proje danışman öğretmeni Nihal Şahin Tıngıdık "Ne Varsa İçindedir (What's within is within) projesi ile öğrencilerimizin problem çözme, yaratıcı düşünme ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi projemiz boyunca öğrenciler akranları ile işbirliği içerisinde farklı öğretim yöntem ve teknikleri ile web 2.0 araçlarını kullanarak seçtikleri eserlerle ilgili tematik çalışmalar yürüttükleri proje ile Ulusal kalite etiketi almışlardır.

Ock

Nihal Şahin Tıngıdık'ın kurucu  olarak yürüttüğü "Arapça Konuşuyorum" projesi ile öğrencilerimiz iletişim esnasında günlük konuşma dilini kullanarak Arapça olarak kendini, çevresini tanıtmasını, duygu ve düşüncelerini Arapça olarak ifade edebilmesini sağlamaktadır.

Ayrıca web 2.0 araçlarını kullanarak dijital becerilerini geliştirip etkinliklerle aktif olarak sürece katılmaktır.

Böylece Arapça konuşma üzerine çeşitli çalışmalarla öğrencilerin farklı öğrenme araçlarıyla, öğretmenlerin ise farklı öğretim araçlarıyla kendilerini geliştirdiklerini proje ile Ulusal kalite etiketi almışlardır.

Ock

Okulumuz, eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı hedefleyen, Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan eSafety Label Bronz Etiketi almaya hak kazandı. Uluslararası  geçerliliği olan bu etiket , okullara uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmaktadır.

Okulumuz da 6 Ocak 2023 tarihinde eSafety Label başvurusu yapmış ve ilk başvuruda alınabilen bronz etiketi 53.2 gibi yüksek bir puanla kazanmıştır. Bu süreçte katkıda bulunan tüm idareci, öğretmen,veli ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ock

Digital Nezaket: Netiket

2021-2022 Egitim ve Öğretim Yilinda okulumuz İngilizce Ogretmeni Yasemin Munis tarafindan üç farklı ülke ile yürütülen uluslararasi projedir.

Pandemi sürecinde öğrencilerimiz uzaktan eğitim ile birlikte internet ortamında çokça bulunmak zorunda kaldılar. Dolayısıyla hayatımızın bir parçası haline gelen bu dijital dünyanın bir vatandaşı olarak dikkat etmemiz gereken kuralların öğrencilerimize yeniden hatırlatılması ihtiyacı ortaya çıktı. Öğrencilerin dijital görgü kuralları hakkında farkındalık oluşturmak, dijital dünyada kendilerini nasıl korumaları gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kurulan projemizde öğrencilere medya okuryazarlığı becerisini kazandırmayı hedeflemekteyiz. Projemiz boyunca çevrimiçi platformlarda öğrencilerimizi web 2.0 araçları ile bir araya getirerek yapacağımız etkinliklerle bilinçli internet kullanma becerisini de desteklemeyi amaçlıyoruz. Projemiz Ulusal kalite etiketi almıştır.

Ock

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yilinda okulumuz İngilizce Öğretmeni Yasemin Munis tarafından yürütülen proje beş ülke projesidir. Türkiye' den sadece okulumuz davet edilmistir. Amaç uluslararası mutfaklari tanımak, İngilizce dil becerilerini gelistirmek ve kültürleri tanimaktir. Avrupa ve Ulusal kalite etiketleri alinmistir.

Ock

My Vocabulary, My Treasure

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yilinda okulumuz İngilizce Öğretmeni Yasemin Munis tarafından yürütülen proje uluslararasi niteliktedir. Öğrencilere İngilizce kelime becerilerini geliştiren çalışmalar yaptirilarak kelime öğreniminde web 2.0 araçlarının önemi vurgulanmıştır. Ulusal ve Avrupa Kalite etiketi alınmıştır.