T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şahinbey Belediyesi Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

eTwinning Yolculuğuna Başlama

eTwinning Yolculuğuna  Nereden Başlamalıyım ?

 

1-eTwinning sitesine öncelikle üyeliğinizi tamamlamalısınız .Okulunuz sisteme kayıtlı değilse ilk olarak üye olurken  okulunuzu kayıt etmeniz gerekir .

https://www.etwinning.net/tr/pub/index.htm 

2-eTwinning Eba  Online  Eğitimi tamamlamanız  bu süreçte sizi hızlandıracaktır.

http://etwinningonline.eba.gov.tr/

3- Twinning Live profilinizi tamamlayınız . Sizi anlatan bir biyografi ve resim ekleyiniz . 

https://live.etwinning.net/home

4- Portalı dikkatli bir şekilde inceleyiniz .Proje oluşturmak için hazır proje kitlerini kullanabilirsiniz .

https://www.etwinning.net/tr/pub/get-inspired/kits.cfm

5- Proje oluşturmak  konusunda acele etmeyin .  Bir proje kurmak yerine bir projeye dahil olup süreci incelemeniz yönündedir .Portaldaki ödül almış projeleri  İnceleyin .

https://www.etwinning.net/tr/pub/get-inspired/projects.cfm

6-Yaş grubunuzu belirleyin .Yaş grubunuza yakın okullarla  proje içeriğine dikkat ederek ortaklık kurun. Bir anaokulunun Lise ile proje yapması mümkün değildir . 

7- Ortak arama  kısmından  yaş grubunuza uygun projeleri inceleyin .  Her projenin 2 kurucusu olur diğer üyeler ortaktır.

8- Dahil olmak istediğiniz projelerin proje planlarını ve pedagojik yönünü  iyi inceleyin . Sınıfınızda öğrencilerinizle uygulanabilir olup olmadığını kontrol edin .

9- Dahil olmak istediğiniz projenin altına neden dahil olmak istediğinizi ve kendinizi anlatan bir paragraf yazabilirsiniz.

10- Projeye dahil olduktan sonra twinspace  Alanı açılacaktır . Twinspace proje ortaklarının projeyi uyguladıkları ve iletişim kurdukları ve işbirliği yaptıkları alandır . Her projenin ayrı bir twinspacesi vardır buradan  proje uygulama resimlerinizi ve videolarınızı paylaşabilirsiniz . 

https://twinspace.etwinning.net/login 

11- Projeye dahil olmak ve projeyi yürütmek farklıdır . Eğer bir projenin yüklemelerini hiç bir şekilde twinspace yapmaz ve işbirliğine dahil olmazsanız  proje yapmış sayılmazsınız.

12- Projeye dahil olduğunuzda Projeye katıldığınıza eTwinning Etiketi alırsınız . Proje sonucunda eTwinning Kalite Etiketi kriterlerine uygun bir proje yürütmüşseniz  Başvurunuz sonucunda Kalite etiketi ile ödüllendirilirsiniz.

13-Projede iki kurucu olur aynı okuldan iki öğretmen kurucu olamaz ama ortak olarak çalışabilir.  Bir projede son yapılan değişikliğe göre sadece 10 Türk Öğretmen olabilir.  Yabancı ortaklarda bir sınır yok . 

14-Projenizde  tüm ortaklarınız Türk Öğretmenlerden oluşuyorsa Ulusal bir projeye  dahil olmuşsunuzdur . Projenizde bir yabancı öğretmenin  olması  projeniz uluslararası düzeyde olması için yeterlidir . 

15-Okulunuzda Proje Ekibinizi oluşturun . Veli izin belgelerini tamamlayın . Başarılı bir proje sınıfta ders saatinde müfredatla bitişik bir şekilde yürütülür. Proje etkinliklerinizi resimledikten sonra twinspace eklemeniz   Gerekecektir .

16- Projede biz öğretmenler sadece rehberiz esas uygulayan öğrencilerimizdir .

17- Yeni başlarken İl ARGE Biriminden destek alabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.01.2023 - Güncelleme: 20.01.2023 11:50 - Görüntülenme: 98
Kaynak: https://fuatsimsekortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/etwinningyolculugunabaslama_10752964.html
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
e-twinning,,