T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şahinbey Belediyesi Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

eTwinning Live Genel İlerleme

Genel İlerleme Bilgilendirme

eTwinning Live'de genel ilerleme olarak görülen İlerleme Çubuğu, eTwin'cilerin eTwinning yolculuklarında ne kadar ilerlediklerini gösteren bir araçtır. eTwin'cilerin ne kadar iyi oldukları hakkında bir yargılama yapmak yerine, eTwinning'te neler yaptıklarını gösterir. Kişiler, eTwinning'teki mevcut aktivite portföylerini anlık görüntü olarak görebilirler.

Bunun arkasında yatan kavram, çok basittir: sistem, eTwinning'te yürütülen ölçülebilir eylemleri kolayca kaydeder (kayıt işlemi, projelere katılım v.b).

Buna ek olarak; İlerleme Çubuğu, Kendi Kendine Öğrenme Materyallerinin başarılı bir şekilde kullanımını da dikkate alır (daha sonra bkz).

Kullanıcıların eTwinning'te yürütebilecekleri aktiviteler, beş alanda ilerler:

  • cTemel Öğeler
  • İletişim
  • İşbirliği
  • Ağ kurma
  • Kalite

eTwinci'lere verilmek istenen fikir

  • eTwinning'teki başarıları için tanıma
  • eTwinning'in temel öğelerinin ötesine geçmek için motivasyon

İlerleme Çubuğunu nerede bulabiliriz?

İlerleme Çubuğunu her profilde bulabiliriz. Öğretmenin adına tıklayarak genel ilerleme durumlarına erişebiliriz. Herhangi bir öğretmenin ismine tıklayarak, İlerleme Çubuğunu ayrıntılı bir şekilde görebiliriz.

Kullanıcıların İlerleme Çubuğunda gösterilecek bir ilerleme sağlamaları için, eTwinning'te aktif olmaları (platformu ve platformun çeşitli özelliklerini kullanarak) gerekir. İlerleme Çubuğu, kullanıcıların eylemleri ile beslenir ve o eylemler belli sayıda puana karşılık gelir.

İlerleme, her bir alanda 2 tür eylemle sağlanabilir:

  • Her bir alandaki toplam puanın %30'una karşılık gelen Kendi Kendine Eğitim Materyalleri
  • Her bir alandaki toplam puanın %70'ine karşılık gelen Platform kullanımı

Bunların toplamı, genel ilerlemede yüzde olarak gösterilir.

Kendi Kendine Eğitim Materyalleri nelerdir?
Kendi kendine eğitim materyalleri, kayıtlı öğretmenlerin hizmetine sunulmuştur ve ilerleme sistemine bağlanmıştır.


Kendi Kendine Eğitim Materyalleri, sürekli bir gelişim içindedir. Bu materyaller, UDS tarafından organize edilen ulusal eğitim oturumlarında veya Mesleki Gelişim Atölye Çalışmaları sırasında yüz yüze eğitim kaynakları olarak da kullanılabilecek olan tematik modüller halinde gruplandırılmıştır. Ayrıca, eTwinning Live'deki web semineri eğitimleri aracılığıyla UDS tarafından da sunulabilirler.

Kendi Kendine Eğitim Materyallerini ilerleme sistemiyle bağlantılı hale getirerek, öğretmenleri bu materyallere yönlendirmenin faydası; onların eTwinning hakkında ortak bir anlayış kazanmalarıdır.Böylece, projelerin kalitesinin arttırılmasına yardımcı olur ve öğretmenler kendi durumları ve başarıları hakında daha fazla farkındalık kazanırlar.

Öğretmenler bu konuda nereden bilgi edinebilirler?

 

Öğretmenler, bu konuda destek sekmesinden ve Kendi Kendine Eğitim Materyallerinden bilgi edinebilirler. İlerleme sayfasında da bir 'yardım' dökümanı yer alacaktır (burada 5 çubuk yer almaktadır).

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.01.2023 - Güncelleme: 20.01.2023 12:04 - Görüntülenme: 182
Kaynak: https://fuatsimsekortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/etwinninglivegenelilerleme_10790378.html
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
e-twinning ,