T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şahinbey Belediyesi Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

25-10-2017












 

 



TARİHÇE VE YAPISI 

 

Okulumuz Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılarak, 28/08/2013 tarihinde Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe edilmiştir. Okulumuz adını din âlimi olan Mehmet Emin Er Hoca Efendi'den almıştır. 1914'te Diyarbakır'ın Çermik kazasının Külüyan  (yeni ismi Kalaş) köyünde doğmuş, Şarkın meşhur âlimlerinden dersler alarak dini ilimlerde icabet almış, dini hizmeti esnasında pek çok talebe yetiştirerek icazet vermiş. Bunlardan biri de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet GÖRMEZ'dir. Ayrıca Nakşibendi şeyhlerinden Şeyh Seyda'nın halifelerindendir. İlim tahsilinden sonra hayatı boyunca ders verme, imamlık, vaizlik, tebliğ ve İslam'a davet gibi hizmetlerle meşgul oldu. İmamlıktan emekli olduktan sonra Ankara'ya yerleşti. Yurt içinde ve dışında tedris ve irşat hizmetlerini devam etmiş. 28/03/2013 tarihinde vefat etmiştir. Ülkemize yaptığı dini hizmetlerden dolayı Şahinbey Belediyesi okulumuza; Mehmet Emin Er isminin verilmesini talep etmiş ve Milli Eğitim Bakanlığımızda uygun bulmuştur.

Okulumuzda 34 tane 34'er öğrencilik derslik, 250 kişilik konferans salonu,400 kişilik kız tatbikat mescidi,  tribünlü kapalı spor salonu, kantin,3 laboratuvar, kütüphane, sinema odası, 2 adet sığınak, arşiv odası, hizmetli odası, depo odası ve ayrıca 6 idari birim odası bulunmaktadır.

 

 

 

 

12-10-2017

 MEHMET EMİN ER KİMDİR?

Muhammed Emin Er Hocaefendi olarak bilinen, Mehmet Emin Er Hocaefendi 1914 tarihinde Diyarbakır´ın Çermi ilçesinin Külüyan köyünde doğdu. "Miryani" olarak tanınan ailesi soyadı kanunu çıkınca "Er" soyadını almıştır. Zengin bir insan olan babası iyi bir eğitim alması amacıyla özel bir hoca tutmuştur. Mehmet Emin Er ilime çok hırslı ve meraklı bir tabiata sahipti. Her fırsatta kendisinden faydalanacağı ilim sahibi insanların peşinden koşardı. Genç yaştan itibaren ilim öğrenmek amacıyla Gaziantep, Adana, İstanbul ve Suriye´ye gitmiştir.

Mehmet Emin Er ilim hayatı boyunca Sarf, Nahiv, Mantık, Vad, İsti´are Edebü´l vas vel münazara, Beyan, Meani, Bedi2, Usulu´ddin, Usulu´l fıkıh ve Kelam ilimleri tahsil etti.  Bunların yanında Fıkıh , Tefsir, Feraiz ve Tecvid gibi ilim dallarını da öğrenmiştir.  1950 yılında es-Şeyh Muhammed Ma´suk b. Muhammed Masum´dan icazet alıp birçok talebe yetiştirmiştir.

Hayatı boyunca imamlık, vaizlik, tebliğ ve İslam´a davett gibi hizmetlerle meşgul olan Mehmet Emin Er 28 Haziran 2013 ´de 99 yaşında vefat etti.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2017 - Güncelleme: 01.05.2021 10:10 - Görüntülenme: 2912
  Beğen | 4  kişi beğendi