T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şahinbey Belediyesi Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mehmet Emin ER Kimdir?

Muhammed Emin Er Hocaefendi olarak bilinen, Mehmet Emin Er Hocaefendi 1914 tarihinde Diyarbakır´ın Çermi ilçesinin Külüyan köyünde doğdu. "Miryani" olarak tanınan ailesi soyadı kanunu çıkınca "Er" soyadını almıştır. Zengin bir insan olan babası iyi bir eğitim alması amacıyla özel bir hoca tutmuştur. Mehmet Emin Er ilime çok hırslı ve meraklı bir tabiata sahipti. Her fırsatta kendisinden faydalanacağı ilim sahibi insanların peşinden koşardı. Genç yaştan itibaren ilim öğrenmek amacıyla Gaziantep, Adana, İstanbul ve Suriye´ye gitmiştir.

Mehmet Emin Er ilim hayatı boyunca Sarf, Nahiv, Mantık, Vad, İsti´are Edebü´l vas vel münazara, Beyan, Meani, Bedi2, Usulu´ddin, Usulu´l fıkıh ve Kelam ilimleri tahsil etti.  Bunların yanında Fıkıh , Tefsir, Feraiz ve Tecvid gibi ilim dallarını da öğrenmiştir.  1950 yılında es-Şeyh Muhammed Ma´suk b. Muhammed Masum´dan icazet alıp birçok talebe yetiştirmiştir.

Hayatı boyunca imamlık, vaizlik, tebliğ ve İslam´a davett gibi hizmetlerle meşgul olan Mehmet Emin Er 28 Haziran 2013 ´de 99 yaşında vefat etti.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.10.2017 - Güncelleme: 15.02.2019 22:44 - Görüntülenme: 3400
  Beğen | 3  kişi beğendi